dimecres, 15 d’abril del 2015

El “Converses...” es presenta al Baix Penedès

La trobada permet reflexionar, d’una banda, sobre futur del comerç de proximitat i, d’una altra, sobre els efectes del pas del temps a l’hora de poder recollir i, per tant, difondre les vivències dels comerciants i artesans.

El llibre “Converses de rebotiga: pessics de vida” es presenta al Baix Penedès                                                                 
                                                                          Vilafranca del Penedès, 14 d’abril de 2015

Avui, just un any després de la seva publicació, s’ha presentat a la Sala Polivalent del Portal del Pardo i Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell el llibre “Converses de rebotiga: pessics de vida”. L’acte ha començat amb la intervenció del Regidor de Cultura de la capital del Baix Penedès, Albert Solé, que a partir de records personals i professionals ha fet una aproximació a tot allò que comporta adquirir el compromís per regentar una botiga, taller i negoci. Així mateix, ha assenyalat la incidència del teixit comercial en el dia a dia d’una ciutat i com aquest influeix en el tarannà dels seus ciutadans.

L’objectiu dels autors, el fotògraf Mingo Girona i la periodista i escoltadora Montserrat Bueno, a part de donar a conèixer l’experiència i explicar la manera en que s’ha plantejat, desenvolupat, culminat i difós el projecte, ha estat encetar una vegada més un debat en relació a què poden aportar iniciatives d’aquest tipus, a curt i mig termini, a l’hora de reforçar la presència del comerç de proximitat i familiar a les comarques catalanes.

Tot i que només fa un any i tres mesos que els autors del document van tenir l’oportunitat de recollir en paper el testimoni verbal de vàries generacions de més de 125 famílies establertes al terme municipal de Vilafranca del Penedès, unes quantes de les persones amb les quals es va poder conversar ja no hi són. El pas del temps ha estat implacable, tant pels que han arribat a la fi del camí a nivell vital com per tots aquells negocis que han estat afectats per entrebancs més pràctics i mundans, com ara per exemple l’aplicació de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU, Llei 29/1994, de 24 de novembre).

Per a més informació:
Mingo Girona (fotògraf) mingogirona@gmail.com
Montse Bueno (periodista i escoltadora) buenomontse@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.