divendres, 20 de juny del 2014

El "Converses..." entre a l'aula de segon del Col.legi Sant Josep
Durant el curs 2013-2014 els alumnes de segon de primària de l'Escola Sant Josep de Vilafranca del Penedès han participat a la campanya, impulsada en forma de projecte pilot per la Diputació de Barcelona, “Hi havia una vegada un comerç...Tot el que necessites a les teves mans”. De seguida que ho vam saber, els autors del llibre "Converses de rebotiga: pessics de vida" ens vam posar en contacte amb la responsable docent dels alumnes, la Muntsa Aymerich, per intentar buscar la manera de compartir experiències a partir del comerç de proximitat i, així, enriquint-se mútuament. 

La resposta va ser afirmativa i el penúltim dia de curs vam poder compartir impressions i parers sobre el contacte que hem mantingut ambdós col·lectius - ells com a estudiants i nosaltres com a professionals - els darrers mesos amb negocis, botigues i tallers de la ciutat.
L'actitud dels nens i nenes va ser molt participativa, respectuosa i entusiasta. Si bé al començament es van mostrar tímids, a mesura que avançava el temps s'anaven trobant més còmodes i receptius, i evidenciaven moltes ganes de dir la seva. Potser hi va tenir a veure que vam plantejar la visita d'una manera lúdica, en que vam intentar reforçar el vessant audiovisual, fomentant en tot moment un tipus de feedback, a partir del qual es poguessin lluir amb els seus comentaris i raonaments. 

Per part nostra, vam gaudir molt de posar-nos en el lloc d'ells perquè sempre hem pensat que es pot aprendre molt de les diferents perspectives. De fet, aquesta va ser una de les premisses que va marcar la tasca a desenvolupar durant el treball de camp del llibre i, en aquesta ocasió, un cop més ens va funcionar si tenim en compte les bones vibracions que ens va aportar la vivència. 

Gràcies a tots els nens i nenes, així com a la seva tutora, per permetre'ns viure una nova aventura a partir del "Converses...".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.