dijous, 22 de maig del 2014

La ruta històrica i cultural del “Converses...” al Festival EVA


El Festival En Veu Alta, que celebra els seus 10 anys de vida omplint el Penedès amb 40 propostes artístiques basades en la narració i tradició oral més actual, inclou l’estrena de la ruta històrica i cultural que l’historiador Josep Mª Feliu ha articulat a partir del llibre “Converses de rebotiga: pessics de vida”: el document que ha plasmat l’herència verbal de vàries generacions de 125 famílies propietàries de negocis, botigues i tallers de la ciutat de Vilafranca del Penedès.

Així doncs, el diumenge, dia 1 de juny, a partir de les 11:30 h, en el marc del EVA, l’expert historiador Josep Mª Feliu oferirà una experiència que “es planteja com una visita a tres establiments de productes ben diferents: cava, sabateria i pastisseria. Els seus propietaris ens explicaran la seva història i la del producte, i en un dels casos la visita serà doble, ja que la família ha tocat diversos negocis, i ens en farà 5 cèntims. A la vegada, la ruta ens enllaça amb la tradició botiguera i de mercats de Vilafranca, ja en època medieval. Al final sorpresa delicatessen”.

El punt de trobada és el c. del Casal 9-11, el preu és de 5 euros i les inscripcions es poden fer a http://visites@descobrirpenedes.com . Així mateix, al final del trajecte, qui ho desitgi, podrà adquirir un exemplar del llibre de la mà dels seus autors, que també volen gaudir de l’experiència.

Enllaços d’interès:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.