dijous, 11 de desembre del 2014

Barcelona es suma al tribut a les botigues històriques



Neix a Barcelona el llibre interactiu “Ruta dels Emblemàtics”, un recorregut virtual a través de les botigues de la ciutat que, amb el pas del temps, han esdevingut icones comercials i turístiques de la capital. El Fons d’Imatges del Comerç de Catalunya i l’Associació d’Establiments Emblemàtics de Barcelona recalquen el caràcter reivindicatiu de l’experiència.

Els autors del “Converses...” estem segurs que molts d’aquests negocis tenen cinquanta anys o més; pertanyen a una mateixa família i s’han mantingut dins del mateix sector de producte i, per tant, ens sentim orgullosos que, rere nostre, comencin a aparèixer iniciatives que, com diuen els responsables d’aquests establiments, facin prendre consciència que “normatives com la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU); els nous hàbits socials, i la inactivitat i la passivitat de les administracions posen en perill la continuïtat de negocis que constitueixen els fonaments de la personalitat de Barcelona”. Nosaltres, però, afegiríem  “...i del territori català”.

Després d’autoeditar un llibre que ha pretès ser un tribut a les persones que hi ha darrere botigues, tallers i negocis, i ser una mica coneixedors dels sentiments, il·lusions i emocions que les mouen,  creiem fermament que és des d’aquesta consciència de quina és la realitat que es pot actuar en conseqüència i reorientar la tasca del teixit comercial i artesanal propi . És per això que ens n’alegrem molt que Barcelona també incideixi en els valors que ja vam recalcar fa uns mesos i que han rebut el seu merescut reconeixement. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.