dijous, 14 d’abril del 2016

“La ràdio a la rebotiga”: el comerç de proximitat a debat


Dilluns vinent, dia 18 d’abril a les 11, h s’inicia a Ràdio Penedès, en el marc del magazine matinal Penedès Gamma Extra, un espai de radiofònic quinzenal que porta per nom “La ràdio a la rebotiga” i que té com a objectiu establir un debat en relació al comerç local de proximitat.

La iniciativa, que ha comptat en tot moment amb el recolzament de la conductora del programa – Sílvia Delgado – i d’en Joan Amat, a la part tècnica, parteix d’una idea d’en Mingo Girona i Montse Bueno, els autors del llibre “Converses de rebotiga: pessics de vida” (2013) – Patrimoni Cultural de Catalunya, de consulta a l’Arxiu Etnològic (http://conversesderebotiga.blogspot.com.es/).

Davant de l’evidència que des que es va publicar aquest llibre sobre el comerç històric de la vila, ara fa dos anys, han tancant un bon número de botigues, tallers i negocis a la ciutat de Vilafranca del Penedès – alguns d’ells també amb cinquanta anys o més de trajectòria -, va sorgir la idea de plantejar la possibilitat d’habilitar un espai de debat des del qual reflexionar sobre quin ha de ser el futur del comerç de proximitat i apuntar estratègies al respecte.


I per tal de fer-ho, s’ha decidit recórrer a l’experiència de les famílies que ja fa més d’una, i de vegades fins i tot dues, generacions que regenten un comerç i que, per tant, poden tenir idea de per on passa el futur del col·lectiu. La seva professionalitat i coneixement del producte - que són part de la cultura i la vitalitat d’un poble i d’una ciutat – poden aportar moltes pistes en relació a, per exemple, com s’han d’integrar els avenços tecnològics; si és viable oferir serveis en comú; quina és la prioritat a l’hora d’establir col·laboracions puntuals o habituals... sempre des de la imaginació o la creativitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.