dimarts, 25 de març del 2014

Converses de rebotiga: pessics de vida






En Mingo Girona, fotògraf, i la Montse Bueno, periodista i escoltadora, (http://l-escoltador.blogspot.com.es/), ambdós residents a Vilafranca del Penedès, hem portat a terme un llibre sobre el comerç cinquantenari de la ciutat on vivim titulat "Converses de rebotiga: pessics de vida". 

Aquest projecte personal (es tracta d’un llibre autoeditat) – que es va iniciar com un treball de final de carrera i ha acabat convertint-se en un llibre degut a la gran quantitat de botiguers i professionals que hem arribat a contactar i apareixen al document (uns cent vint-i-cinc finalment) – s’ha articulat segons tres criteris: tenir 50 anys o més d’antiguitat; que el negoci pertanyi a la mateixa família dels inicis, i que s’hagi mantingut dins del mateix sector de producte. Naturalment,ha calgut que aquests establiments venguessin el seu producte al detall dins del terme municipal de Vilafranca. 

Degut a la no existència de documentació en relació a la matèria, vam haver de preguntar establiment per establiment, i també taller per taller (s’han arribat a establir uns set cents contactes aproximadament) ubicats al terme municipal de la ciutat, per tal de saber si reunien o no aquests requisits. 

Hem conversat durant una hora amb vàries generacions de cadascuna de les famílies que hi ha darrera de tots aquests negocis i els hem demanat que ens facilitessin, en el cas de que en tinguessin, fotografies antigues. La reflexió resultant del perquè de la continuïtat, les fotografies antigues i les imatges preses han estat la base del material per tirar endavant el projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.