dissabte, 26 d’abril del 2014

Projecte “Fem memòria...” Biblioteca de Catalunya



El projecte de participació ciutadana denominat “Fem memòria...” - impulsat conjuntament per la Biblioteca de Catalunya (BC), el Servei de Biblioteques (SB) i la Subdirecció General d’Arxius i Museus (SGAM) de la Generalitat de Catalunya i Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) - pretén recollir, conservar i donar a conèixer una mostra de la memòria familiar de Catalunya. Es considera memòria familiar el conjunt de fotografies, cartes, documents, entre d’altres, que es troben a les cases i formen part de la història privada de les famílies. 

“Fem memòria...” es constituirà en una sèrie d’accions de descobriment, recollida i recuperació del patrimoni familiar que es planificaran en forma de campanyes individuals al voltant de temàtiques diferents. Paral·lelament, la iniciativa ha de servir per garantir la conservació i difusió del patrimoni documental, oferint als ciutadans la possibilitat de dipositar la seva documentació en els centres culturals, arxius i biblioteques públiques. 

“Fem memòria...dels oficis antics” 

El primer dels centres d’interès temàtics serà els oficis. I, a la comarca de l’Alt Penedès, la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès i l'Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès seran els encarregats de rebre i digitalitzar aquesta documentació durant els propers mesos de maig i juny. És per això que dies enrere us convidàvem a no desar els àlbums de fotografies que havíeu consultat per tal de facilitar-nos imatges per dur a terme el llibre “Converses de rebotiga: pessics de vida”. 

Recollida de documents
 
Es durà a terme entre el 2 de maig i el 30 de juny del 2014 a:

- Biblioteca Torras i Bages (Plaça de l’Oli, 20): les tardes de dilluns a divendres de 15:30 a 20:30h i els matins de dimarts a dissabte de 10 a 13:30h (a partir del 25 de juny consulteu l’horari d’estiu)

-  Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès: de dilluns a dijous 9,30 a 18,30h i divendres de 9,30 a 14h. A partir de l’1 de juny horari d’estiu de 8 a 15h.

Enllaç amb més informació al respecte: 

http://bibliotecatib.blogspot.com.es/2014/04/fem-memoria-ens-hi-ajudes.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.